Home Computers Internet Download Gastenboek Contact Registreren
Nieuws


Topserver is vanaf nu officieel dealer van REAL PC.

Deze PC's worden samengesteld uit alleen hoogwaardige A-componenten.

Er zit op REAL PC standaard†3 jaar garantie. Bij e.v. reparatie zal dit binnen 5 dagen gerealiseerd zijn.

Alle systemen zijn voorzien van Windows 7†naar keuze.

Enkele voorbeelden :

††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††† voor alle producten / specificaties†en prijzen klikt u hier

 

†††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††De Real Vista Budget PC

†††††††††††††††††††††††††††††††††††††††

†††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††† Het†Real Vista Media Center

†††††††††††††††††††††††††††††††††††††

†††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††† De Real Vista Medium i-PC

Neem voor meer informatie contact met ons op.


Om alles uit uw Lightscribe-brander te halen heeft SureThing dé oplossing. U kunt hier versie 4 van dit volledig gratis programma downloaden voor het bedrukken van uw cd's.


BURN!, FLIP!, BURN!


Versies

Windows 7 is in zes verschillende versies uitgekomen, die verschillen in omvang en prijs. Hieronder worden ze weergegeven van goedkope basisversie tot duurdere en meer functies bevattende:

Windows 7 Starter

Net als Windows XP Starter en Windows Vista Starter, is deze versie zeer beperkt. Echter is Windows 7 Starter iets uitgebreider. Microsoft probeert van deze Windows-versie het netbook-besturingssysteem te maken. In de geschiedenis was Windows XP net iets te uitgebreid (netbooks hebben geen cd-brand software nodig, want ze hebben geen cd/dvd-branders) en Windows Vista was te zwaar. Door Windows 7 Starter meer dan 3 applicaties te laten draaien probeert Microsoft ook van Windows XP bij netbooks verleden tijd te maken. Windows 7 Starter is dus alleen beschikbaar als een OEM-licentie, dat betekent dus alleen voorgeÔnstalleerd op Netbooks en mini-laptops. Het is de enige versie die alleen 32-bit ondersteunt. Beperkingen zijn onder andere: geen uitgebreide themadiensten (geen aero-interface en bureaublad achtergrond is niet te veranderen), geen Multi-Touch en geen cd/dvd-brand mogelijkheid. Dit zijn diensten die meestal niet nodig/mogelijk zijn bij deze compacte netbooks.

Windows 7 Home Basic

Windows 7 Home Basic is een uitgeklede versie van Windows 7 Home Premium en net iets uitgebreider dan Starter. In tegenstelling tot Windows Vista Home Basic wordt deze versie alleen in ontwikkelingslanden geleverd. Home Basic is geschikt voor wat oudere computers die hiermee toch net Windows 7 kunnen draaien, maar een zware editie niet aankunnen. Home Basic biedt alleen maar Basis-functionaliteit en heeft o.a. geen Windows Media Center en geen uitgebreide themadiensten (Windows Aero is in deze versie beperkt tot ťťn ondoorzichtig thema en alleen de bureaublad achtergrond en de gadgets kunnen worden veranderd). Ook kunnen er geen dvd's in deze versie worden gebrand.

Windows 7 Home Premium

Windows 7 Home Premium is ontworpen voor gebruik op wat nieuwere zwaardere thuis-computers. Vergeleken met Home Basic heeft het een aantal extra functies zoals ondersteuning voor HDTV, schrijven van dvd's, meer spelletjes, enz. Deze versie wordt op de meeste huidige PC's bijgeleverd en is de meest gebruikte versie voor thuis.

Windows 7 Professional

Deze versie is de vervanger van Windows Vista Business en richt zich vooral op de kleine zakelijke markt. In tegenstelling tot Windows Vista Business, bevat Windows 7 Professional ook alle functies van Windows 7 Home Premium plus een aantal extra zakelijke functies. Professional is ontworpen voor thuis en kleine bedrijven. Verder ondersteunt deze versie (en alle duurdere versies) het programma Windows XP-modus.

Windows 7 Enterprise

Deze versie is eigenlijk hetzelfde als Windows 7 Ultimate (alle functies van alle goedkopere versies plus een aantal extra functies zoals o.a. Bitlocker en ondersteuning voor meerdere talen), maar wordt alleen verkocht als "volume-licentie". Dit is dus de grote zakelijke Windows-versie voor bij de wat grotere bedrijven.

Windows 7 Ultimate

Windows 7 Ultimate heeft alle functies van alle goedkopere versies, plus een aantal extra functies zoals o.a. Bitlocker en ondersteuning voor meerdere talen. Deze versie is dus geschikt voor zowel grotere bedrijven met computers aan huis, als voor een zware thuiscomputer die meer functionaliteit kan hebben.

Europese Windows 7: Browserkeuzescherm

Microsoft besloot eerst om een Windows-versie zonder Internet Explorer uit te brengen, de zogenoemde "E"-versie van Windows 7, alleen bestemd voor de Europese Unie-landen. Dit omdat concurrenten van het bedrijf bij de Europese Commissie hadden geklaagd over oneerlijke concurrentie. Microsoft zou namelijk al jaren proberen een monopolie op internet browsers te verkrijgen door Internet Explorer voor te installeren in elke Windows-editie. Inmiddels is na overleg met de Europese Commissie Windows 7 E geannuleerd. Internet Explorer wordt gewoon meegeleverd bij Windows 7. Als alternatief hierop heeft Microsoft een browserkeuzescherm voorgesteld. De consument kan dan kiezen welke browser hij/zij wil gebruiken. Sinds 1 maart 2010 wordt het browserkeuzescherm in Nederland en BelgiŽ verspreid via Windows Update.

Windows 7 N

In deze versie zit Windows Media Player 12 niet inbegrepen. De 'N'-versies krijgen een N achter de naam. Bijvoorbeeld: Windows 7 Ultimate N. Het is later echter wel mogelijk de Windows Media-functies online te verkrijgen.

 


Wat betekent RoHS?
De afkorting komt uit het Engels en staat voor 'Restriction of the use of certain Hazardous Substances’ (Beperking van het gebruik van bepaalde gevaarlijke stoffen). Deze Europese wet beperkt de toepassing van zes stoffen in elektrische en elektronische apparatuur (EEE) die op of na 1 juli 2006 “op de markt” zijn c.q. komen.

De beperkte stoffen zijn:
* Lood
* Kwik
* Cadmium
* Hexavalent chroom
* Polybroomdifenylethers
* Polybroombifenylen

De wetgeving is van toepassing op:
* Grote huishoudelijke apparatuur
* Kleine huishoudelijke apparatuur
* IT- en telecommunicatie-apparatuur
* Consumentenproducten
* Verlichtingsartikelen, waaronder elektrische lampen en lichtelementen in huishoudens
* Elektrisch en elektronisch gereedschap (met uitzondering van groot stationair industrieel gereedschap)
* Speelgoed, vrijetijds- en sportartikelen
* Automatische dispensers

De wetgeving is niet van toepassing op:
* Onderdelen
* Onderdelensamenstellen
* Medische apparatuur (met uitzondering van geïmplanteerde of geïnfecteerde producten)
* Bewakings- en controle-instrumenten
* Onderhoud en reparatie – de wetgeving is NIET van toepassing op onderdelen voor het repararen of het hergebruik van elektrische en elektronische apparatuur (EEE) die voor 1 juli 2006 al op de markt was
* Militaire/nationale veiligheidsapparatuur (maar uitsluitend indien de apparatuur voor militaire doeleinden/nationale veiligheid wordt ingezet)
* Elektrische en elektronische apparatuur die onderdeel vormt van een ander soort apparaat
* Batterijen 

Topserver en ROHS?
Uiteraard is Topserver al geruime tijd bezig alle producten volgens de ROHS-certificering te verkrijgen. Op dit moment zijn vrijwel alle producten "ROHS Compliant". Ook alle systemen zijn nu niet alleen klantvriendelijk, maar ook milieuvriendelijk.


Terra Computers is een toonaangevend nieuw computermerk in de Nederlandse markt. De oorsprong van het bedrijf ligt in Duitsland waar de PC’s, Notebooks en Servers al 20 jaar met "Deutsche Gründlichkeit" worden gebouwd. Ieder systeem wordt voor u afzonderlijk gebouwd. U heeft dus altijd de nieuwste componenten in uw systeem! Om de gebruiker te voorzien van goede informatie, maatwerk en dienstverlening werken zij uitsluitend met resellers. TOPSERVER is nu reseller van TERRA.De Terra systemen staan bekend om hun goede kwaliteit tegen een eerlijke prijs en worden voor u op maat geassembleerd.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

                                                            


Blu-ray versus HD-DVD
 

Met de komst van de HD-TV, de opvolger van de DVD-video, is er behoefte aan opslag-middelen met een hogere capaciteit. Zowel de Blu-ray disc als de HD-DVD voorzien hierin.

Beide formaten maken gebruik van een blauwe laser voor het schrijven en lezen. De laser werkt met een korte golflengte, waardoor de capaciteit verhoogd wordt.

      
 

 

Blu-Ray

Blu-ray komt beschikbaar in twee versies: de Blu-ray disc Recordable (BD-R) en de Blu-ray disc Rewritable (BD-RE). De enkellaagse schijven bieden 25GB capaciteit, dat is ruim vijf keer zoveel als een normale DVD en goed voor ruim 2 uur beeldopname. Voordeel t.o.v. de HD-DVD is de hogere opslagcapaciteit per laag.

HD-DVD

 

De HD-DVD (High Density Digital Versatile Disc) biedt 15GB capaciteit per laag. De disc kan zowel meerdere lagen als zijden bevatten, waardoor de capaciteit omhoog gaat.

Voordeel van de HD-DVD’s: ze zijn op de laser na bijna identiek met de huidige DVD's, waardoor het huidige DVD productieproces redelijk eenvoudig en goedkoop aangepast kan worden. Dit maakt de schijven een stuk voordeliger dan de Blu-ray discs.

 


Specificaties

 

 

DVD

 

Blu-ray

 

HD-DVD

 

Capaciteit (single layer / dual layer)

 

4,7 GB / 8,5 GB

 

25 GB / 50 GB

 

15 GB / 30 GB

 

Golflengte van de laser

 

650 nm

(red laser)

 

405 nm

(blue laser)

 

405 nm

(blue laser)

Doorvoersnelheid

 

11,08 Mbit/s

 

36 Mbit/s

 

36 Mbit/s

 

Videocompressie

 

MPEG-2

 

AVC MPEG-4,

MPEG-2, VC-1

 

AVC MPEG-4,

MPEG-2, VC-1

 

De HD-DVD media worden eind dit jaar verwacht. Blu-ray media zijn inmiddels beschikbaar.alle rechten voorbehouden aan Topserver Computers & Internet 2000-2006